ABBENES

Privacy.

Mocht u bezwaar hebben tegen het plaatsen van bepaalde foto's via deze website, vanwege het feit dat u ongevraagd herkenbaar in beeld wordt gebracht, dan kunt u dat aangeven door een mail te sturen naar het onderstaande e-mail adres van de webmaster. De betreffende foto zal dan worden verwijderd.
e-mailadres webmaster: henkkapteijn@gmail.com

Nieuws

Zaterdag 5 september van 10.00 tot 14.00

Pannenkoeken eten
voor
de Voedselbank

De Dorpskerk in Abbenes organiseert in samenwerking met de kerken van Nieuw Vennep een grote inzamelingsactie voor
de voedselbank “Haarlemmermeer”.

Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank.
De Voedselbank Haarlemmermeer heeft in de afgelopen maanden voor de 975 mensen die hier gebruik van maken, wekelijks voedselpakketten uitgedeeld. Helaas mochten er door het Coronavirus geen winkelinzamelingen meer gehouden worden en daarom is de voedselbank helemaal door de voorraad houdbare producten heen. Bovendien verwacht de voedselbank dat de komende tijd meer mensen in financiële problemen komen en een aanvraag voor een voedselpakket zullen doen.

Help daarom de voedselbank door zaterdag 5 september tussen 10.00 en 14.00 uur uw producten in te leveren bij de kerk.
Tevens kunt u een heerlijke pannenkoek komen eten bij de kerk.

Voor slechts € 2,- krijgt u een heerlijke pannenkoek met poedersuiker of stroop.
voor € 4,- bakken we speciaal voor u een pannenkoek met kaas en/of spek.
Ook kunt u als toetje nog een ijsje of een heerlijk kopje koffie/thee kopen.
De gehele opbrengst hiervan gaat naar de voedselbank!

Bij de producten die u kunt inleveren, kunt u denken aan: rijst, blikken groenten, macaroni, blikken soep, spaghetti, blikken vis, roerbaksaus, knakworst in blik, pastasaus , pannenkoekenmix, tandenborstels, tandpasta en spijsolie.
Uiteraard moeten producten nog niet over hun uiterste houdbaarheidsdatum heen zijn.
Heeft u geen producten in huis, dan kun u ook een financiële bijdrage geven.

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus hebben we een looproute uitgezet, wilt u die volgen. De pannenkoekenverkoop gebeurt buiten op het grasveld
rond de kerk. Er zijn statafels en zitjes op gepaste afstand neergezet,
die na elk bezoek worden gereinigd.

We hebben voor de inzameling ruim de tijd genomen, zodat u allemaal in de gelegenheid bent om op gepaste afstand uw producten in te leveren en even te genieten
van onze overheerlijke pannenkoeken!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                    1869 -2019   

Protestantse Gemeente


                          

Vrienden van de kerk in Abbenes,


Op 29 maart 2019 bestaat onze prachtige monumentale kerk 150 jaar!

Dankzij de liefdevolle toewijding voor ons dorp van arts en dichter Jan Pieter Heije kon de kerk worden gebouwd.


Op 8 juli 1868 werd de eerste steen gelegd door zijn dochter Sophia.
Daarna werd er nog bijna 9 maanden hard gewerkt en op 29 maart 1869 werd onze kerk feestelijk in gebruik genomen.


De kerkenraad heeft besloten om van de periode 8 juli 2018 tot en met 29 maart 2019 een ‘feestjaar’ te maken en heeft hiervoor een comité ingesteld.


We starten 8 juli 2018 met een feestelijke dienst, waarvoor we u van harte uitnodigen! Deze dag zullen eveneens voormalige predikanten, kerkenraadsleden en velen die wat voor de kerk hebben betekend, worden uitgenodigd. Maar ook familieleden die niet meer in Abbenes wonen, zijn van harte welkom.


Vanaf 9 uur is de kerk open, er is dan verse koffie. Om 10 uur begint de feestelijke dienst. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers erbij elkaar te ontmoeten, bij te praten en herinneringen op te halen. Tijdens de dienst is er opvang voor de jongste kinderen.


In verband met de organisatie willen we u wel vragen u aan te melden als u komt en met hoeveel personen. U kunt dit doen via het emailadres 150jaar@kerkinabbenes.nl of telefonisch bij Evelien Engel, nummer 0252-544435. Wilt u daarna nog een broodje blijven eten, laat het ons dan ook a.u.b. weten.


We hopen op uw komst!


Met vriendelijke groet,


Comité 150 jaar kerk in Abbenes

Conny Berbée, Lenny Versteeg, Dick van ’t Riet, Evelien Engel, Ria BaarsDigitaal kerkblad.

Vanaf het eerste kerkblad in 2018 kunt u het blad ook digitaal ontvangen in uw mailbox. Lijkt het u ook prettig om het kerkblad voortaan digitaal te lezen, geef uw e-mailadres dan door aan Evelien Engel ( engelj@planet.nl)
dan ontvangt u voortaan op het moment dat het kerkblad uitkomt een link in uw mailbox.

Klik op deze link of kopieer de link in uw browser.

Het digitale kerkblad opent zich en door op de + te klikken krijgt u de tekst groter in beeld en wordt de inhoud beter leesbaar. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden kunt u over de pagina scrollen.
Als u op de - klikt, dan wordt het blad weer volledig zichtbaar en kunt u weer vooruit of achteruit bladeren d.m.v. de pijltjes rechts of links.

Een beeldvullend scherm krijgt u met het teken aan de rechterkant. U sluit het beeldvullende scherm weer via de Esc. knop op uw toetsenbord.


Natuurlijk willen we graag dat heel veel mensen van deze mogelijkheid gebruik gaan maken, zodat we minder papier gaan gebruiken, minder energie nodig hebben voor het maken van het blad, er minder mensen nodig zijn om de blaadjes rond te brengen en we als kerk ook duurzaam bezig zijn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste mensen:

Allereerst moet ik u zeggen ,dat ik vertel wat ik heb gehoord, zelf kon ik er niet bij zijn ,en dat vond ik heel erg jammer , hoop volgende keer beter!

Volgens wat ik heb gehoord was het weer reuze gezellig, het spel wat werd gespeeld vanaf 15.00 uur was ook zeer geslaagd, er waren niet zoveel deelnemers, maar het was ook maar weer een probeersel, misschien krijgt het een vervolg.

De BBQ op zich was ook weer geslaagd, het vlees was overheerlijk, en voor iedereen genoeg.

De salades die de dames hadden gemaakt , heb ik heelaas niet kunnen proeven, maar naar wat ik heb gehoord waren ze bijzonder lekker ! Bedankt dames voor de moeite en het is zeer gewaardeerd !

Over de druiven van Bart en Cock hoef ik u niets te vertellen, die zijn nergens zo lekker !!

De pannenkoekjes smaakten ook overheerlijk en ook de kinderen hebben genoten van het speelgoed en al het lekkers .


Natuurlijk mag ik niet vergeten Cees en Ria Baars te bedanken dat we weer bij hun te gast mochten zijn !

Verder mag ik u allen namens de BBQ com. die op wat voor manier hun medewerking hebben verleend heel hartelijk bedanken en hopen dat we volgend jaar bij gezondheid weer op u mogen rekenen!!!!


Hartelijke groet van

Jopie van Toorn •----------------------------------------------

Beste mensen en trouwe deelnemers aan onze BBQ :

We zijn er wel weer heel vroeg bij maar dat ligt aan de datum waarop de stukjes voor het kerkblad binnen moeten zijn !

Het startweekend is 10 en 11 september ,dus de BBQ is op 10 september bij de fam. Baars u allen wel bekend.

U kunt deze datum vast in uw agenda zetten . U hoort er nog wel meer over , maar het is wel van belang dat u zich vroeg genoeg opgeeft.

Er komen weer lijsten te liggen in de kerk .

We zeggen dan maar tot ziens en voor je het weet zitten we weer aan de BBQ !!!!

Een ieder die met vakantie gaat of lekker thuis blijft wensen wij een mooi zomer toe !

Namens alle medewerkers een hartelijke groet .

                          Jopie van Toorn •


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Starweekend 2015


Onze jaarlijkse BBQ zit er weer op en waar we even bang voor waren gebeurde gelukkig niet, het bleef droog zelfs zo dat er nog mensen buiten gegeten hebben , dus we mochten niet klagen!!


We mochten 55 volwassenen en 18 kinderen begroeten, geweldig !!!!


We begonnen om 17.00 uur met een welkomstdrankje en om 18.00 uur,opende ds Berbée deze avond met een woordje van welkom aan allen en een bosje bloemen voor Ria Baars, zij was de gastvrouw. Ook werd er gezongen voor Evelien en Jeannette , zij waren jarig deze dag. Daarna werd de BBQ aangestoken. Zonder iemand te kort te doen willen wij Henk de Butter en Gerrit Gravesteijn van harte bedanken voor hun inzet, het vlees was overheerlijk er was genoeg en met zorg bereidt.
Bedankt mannen!!!


Voor de kinderen was er ook genoeg te doen er waren 3 trapauto’s , kop van Jut, grote sjoelbak enz. Het was helemaal te gek en niet te vergeten het springkussen. Dank aan Henk de Ruiter !


Het pannenkoekjes bakken met Jeannette Griffioen was ook weer een daverend succes , er waren zelfs grote mensen die er wel ééntje hebben gegeten. We willen dit er graag inhouden , Jeannettte , dank je wel!!
De salades waren door verschillende dames thuis gemaakt, er was dus keus genoeg. Bij deze willen wij dan ook de dames bedanken voor hun werk , het was overheerlijk en alles pro-deo!
De druiven en de tomaatjes kwamen van Bart en Cock van t’Riet , ook hartelijk dank hiervoor .


Dan willen we ook al de mensen die meegeholpen hebben deze avond weer tot een succes te maken heel hartelijk bedanken voor hun inzet!!!! De fam. Baars natuurlijk hartelijk dank dat we weer gebruik mochten maken van jullie werf !! En zeker niet in de laatste plaats willen we u bedanken die een gave hebben gedaan in de bus, zonder de bijdrage van u allen zouden we dit allemaal niet kunnen realiseren!


Alles bij elkaar was het een geweldige avond ,zeker toen er tot slot ook nog koffie geserveerd werd. Ik wil alleen even opmerken, dat wanneer er koffie is geschonken u zich niet verplicht hoeft te voelen om naar huis te gaan, we serveren om 21.30 het laatste drankje.


Op zondagochtend troffen we elkaar weer in ons kerkje. Daar was een prachtige zangdienst voorbereid door onze Ds Berbée. Wat hebben we heerlijk gezongen, prachtige liederen door onze Gemeenteleden uitgezocht en in een mooie liturgie samen gebracht. Het was een feest!

Zoals eerder gezegd hadden we een geweldig start-weekend, en mogen we zo met Gods hulp in het nieuwe seizoen verder gaan !


Namens de BBQ commissie wil ik u hartelijk groeten


                            Jopie van Toorn •Opbrengst Bazaar en Rommelmarkt 2015: E 19624, 71Oogstdienst 2014

Het Tonnekoor verleende haar medewerking aan de oogstdiens.
Klik op de foto om het koor te zien optreden.DORPSHUIS ABBENES

Hoofdweg 1730

  ZATERDAG

18 OKTOBER 2014

10:00 – 16:00 uur

GROTE BOEKENMARKT

ANTIEKE BOEKEN, REISVERHALEN,

(STREEK)ROMANS, NON-FICTIE, THRILLERS, GEDICHTENBUNDELS, HOBBY, NOVELLEN, CD’S, DVD’S, KINDERBOEKEN ETC

ALLES OP SOORT GERANGSCHIKT

KOFFIE MET APPELTAART

ENTREE GRATIS

*** U BENT VAN HARTE WELKOM ***

Voor het eerst wordt er in Abbenes een boekenmarkt georganiseerd.

We hebben een fantastische collectie boeken. Alles is goed gerangschikt; u loopt zó naar de boeken waar u interesse voor heeft. Mocht u vragen hebben, dan staan onze medewerkers voor u klaar.

Er is een speciale kinderhoek waar heerlijk gelezen en gespeeld kan worden. U kunt op uw gemak verder zoeken.

Dit ook een goede mogelijkheid om een boek als cadeau mee te nemen. Een bijzondere dichtbundel, een leesboek voor iemand in het ziekenhuis, een kinderboek… u vindt het allemaal in het dorpshuis!

Het belooft een interessante markt te worden

waar we u graag hartelijk voor uitnodigen.

ER IS EEN SPECIALE KINDERHOEK – NEEM ZE MEE ZODAT ZE LEKKER KUNNEN LEZEN EN SPELEN   


GEZELLIG ZITTEN MET KOFFIE/THEE EN HEERLIJKE APPELTAART!

.................................


Startweekend 2014
Beste mensen,

wat hadden we weer een geweldig start-weekend. Het weer was fantastisch en een goede locatie bij Fam. Baars. Het kon niet beter! We mochten 67 volwassenen en 15 kinderen begroeten, geweldig !!!!We begonnen om 17.00 uur met een welkomstdrankje en om18.00 uur werd de BBQ aangestoken. Zonder iemand te kort te doen willen wij Henk de Butter en Gerrit Gravesteijn van harte bedanken voor hun inzet, het vlees was overheerlijk, er was genoeg en met zorg bereidt.

Voor de kinderen was er ook genoeg te doen. Er waren leuke spellen en 2 bolderkarren, verzorgd door Henk de Ruiter Ze hebben zich prima vermaakt.Dan het pannenkoekjes bakken met Jeannette Griffioen was ook een daverend succes . Er waren zelfs grote mensen die er wel ééntje hadden gelust ! We willen dit er graag inhouden, Jeannettte!

De salades waren door verschillende dames thuis gemaakt. Er was dus keus genoeg. Bij deze willen wij dan ook de dames bedanken voor hun werk , het was overheerlijk en alles pro-deo! De druiven , tomaatjes en komkommers kwamen van Bart en Cock van t’Riet. Ook hartelijk dank hiervoor. En zeker niet in de laatste plaats willen we de mensen bedanken die een gave hebben gedaan in de bus, zonder de bijdrage van u allen zouden we dit allemaal niet kunnen realiseren! Alles bij elkaar was het een geweldige avond. Zeker toen er tot slot ook nog koffie geserveerd werd.

Op zondag-ochtend troffen we elkaar weer in ons kerkje. Daar was een prachtige dienst voorbereid door onze D.s Berbée. Wat hebben we heerlijk gezongen, prachtige liederen door onze Gemeenteleden uitgezocht en in een mooie liturgie samen gebracht,. Het was een feest! Zoals eerder gezegd hadden we een geweldig start-weekend. En mogen we zo met Gods hulp in het nieuwe seizoen verder gaan!

Namens de BBQ commissie wil ik u hartelijk groeten, Jopie van Toorn •------------------------------------------------

ZOMERMUZIEKAVOND 26 SEPTEMBER 2014

Ruim voor acht uur vrijdagavond 26 september was het parkeerterrein bij de dorpskerk in Abbenes al vol en werden de auto’s door de verkeersregelaar Bart naar een naast gelegen locatie gestuurd. Reden: bezoekers van de Zomermuziekavond. Alhoewel al september, was het weer inderdaad nog ’s zomers.
De Zomermuziekavond stond deze avond in het teken van de klassieke muziek, met werken vanuit de 17e eeuw tot aan midden 20ste eeuw. Uitgevoerd door o.a. Valeriya Zakopay, pianiste. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium in Rusland, heeft al diverse concerten gegeven en is pianodocente. Valeriya heeft enige jaren in Abbenes gewoond en vond het fijn om weer in Abbenes te spelen, mede vanwege de goede akoestiek in de kerk. Haar dochter Brenda bespeelde de viool. Met haar 11 jaren heeft zij al veel ervaring: vanaf haar vierde heeft zij al vioolles en ze speelt in het strijkorkest Serenata uit Amstelveen. Otto van den Aardweg, klassiek gitaar gestudeerd aan het conservatorium, deel uitmakend van het trio Sjalsjelles en dirigent van verscheidene koren, bespeelde de klassieke gitaar. En met speciaal vervoer gekomen: Elise van der Leeuw. Waarom speciaal vervoer? Vanwege de harp en toebehoren. Zij wilde van jongs af aan harp spelen en is dat vanaf haar achtste gaan doen. Ze treedt regelmatig op bij diverse gelegenheden.
De entree was gratis, maar de aanwezigen werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de musici en de restauratie van de preekstoel. De kerk was versierd met mooie bloemstukken. Voor een laag bedrag was het een avond genieten. De musici gaven zelf een toelichting bij de muziekstukken die zij gingen uitvoeren. Het publiek was onder de indruk van de prachtige muziek die zo professioneel ten gehore werd gebracht. De harpiste speelde zelfs letterlijk de blaren op de vingers! In de pauze en na afloop waren er tegen een geringe vergoeding consumpties te koop met een koekje of een hapje erbij. En natuurlijk kon er worden bijgepraat, vragen gesteld aan de musici en bewondering worden uitgesproken! Wat dan ook veelvuldig werd gedaan, want het enthousiasme onder de toehoorders was groot. De musici kregen dan ook een staande ovatie. Een werkelijk prachtig concert in ons kleine dorpje Abbenes!

  


  

  

( met dank aan Abbenes.net)


Rommelmarkt Abbenes
( Hoofdweg 1758, naast de kerk)
Opbrengst: E 22027.73


21 juni 2014
Alles voor uw huis, tuin, hobby's, bloemen en planten, Rad van Avontuur, schminken, springkussen, terras met hapjes en drankjes.

inbreng spullen: vanaf zaterdag 24 mei.
ma - vrijd: 13.00- 16.30 uur en 19.00-21.00 uur
's zaterdags: 9.00-16.00 uur
laatste avond inbreng: do 19 juni

Een deel van de opbrengst is bestemd voor

Stichting Hoop voor Albanie
Mijn boot, mijn leven, Filippijnen
Stichting Macheo, Kenia
Hospice Bardo, Haarlemmermeer